ПОЧЕТНА ЗА АЦЕ ПРОГРАМА УСЛУГИ ПРОЕКТИ НАСТАНИ ПУБЛИКАЦИИ ПАРТНЕРИ ФОТО ГАЛЕРИЈА
 
КОНТАКТ

Фондација
Агро-Центар за
Едукација

адреса:
ул. Цицо Поповиќ,
бр. 7-2/14
Скопје, Р. Македонија

телефон:
+389 2 3222 015

e-mail:
contact@ace.org.mk

 
Поддржано од:
 
 
     Испечати ја страницата   Контактирајте не  
     
      
 
 

 Работилници "Иновативни земјоделски бизнис модели за урбаните пазари во Македонија"

Во организација на Фондацијата Агро-центар за едукација (АЦЕ) и во соработка со Универзитетот за применети науки Ван Хал Ларенштајн од Холандија (http://www.vanhall-larenstein.com/) на 03 и 04.12.2012 се одржаа две работилници во Скопје и Штип на тема „ Иновативни земјоделски бизнис модели за урбаните пазари во Македонија“

Концептот на урбано земјоделство (Metropolitan agriculture) преку моделите на т.н. “living labs” беше претставен од Dr Ir Rik Eweg - Професор на применети науки и одржливи агробизниси во урбаните области и Dr Ben Rankenberg - Професор за претприемништво и менаџмент на фарма, и двајцата од универзитетот Ван Хал Ларенштајн од Холандија. Модератор на настанот беше м-р. Љупчо Тошев – Извршен директор на Фондацијата АЦЕ.

ДОБРЕДОЈДОВТЕ

 КОИ СМЕ НИЕ?

Фондацијата Агро-центар за едукација е непрофитна фондација, основана во 2006 година во Скопје.

Во рамките на прилагодувањето кон современите потреби на земјоделството, руралниот развој и заштитата на човековата околина, се наметна потребата организација која ќе се занимава со едукација во земјоделството - Фондација Агро-центар за едукација (АЦЕ).

 ПРОГРАМА НА ФОНДАЦИЈАТА

Визија: АЦЕ е синионим за развој на човекови ресурси во земјоделството, производство на храна, заштитата на човековата околина и рурален земјоделски развој во Македонија и регионот.

Мисија: Услугите во образованието на АЦЕ ги задоволуваат потребите на фармерите, специјалистите, раководителите во индустриите, политиката, администрацијата и невладиниот сектор во Македонија и регионот во областа на земјоделството, производството на храна, заштитата на човековата околина и руралниот развој.

 УСЛУГИ

  • Обуки во различни области поврзани со земјоделството, заштитата на човековата околина и руралниот развој, скроени за потребите на целните групи

  • Организирање на конференции, семинари и работилници...

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Како да не најдете
 
  © FACE, All rights reserved